Hjärtat i Bergfeldts Frisörer

I december är det 82 år sedan mormor & morfar, startade familjeföretaget Bergfeldts Frisörer. Företagandet där människor är vårt hjärta. Med vår devis, ” tycker man om det man gör , gör man det bra” tror vi oss veta varför & hur vi driver vidare detta familjeföretag in i framtiden.

Genom vår vision ” We bring life to your lifestyle ” arbetar vi för att få människor att blomma. Både våra medarbetare & våra kunder.

Vi har sedan vi startade upp våra fem salonger , arbetat fram en modell där vi fokuserar på att få medarbetarna att växa in i företaget & framför allt utvecklas o växa som människor.

Vi har funderat på vårt syfte med företaget. Denna fråga har blivit en viktig del i att kunna skapa förståelse. Vad det är att vara frisör på Bergfeldts Frisörer. Syftet är att ” Med vår kunskap se varje kunds behov och potential. Att vår kunskap bygger på kontinuerlig vidareutbildning.

Våra medarbetare planterar vi in i företaget genom att på tidigt stadie böra med så kallade ” Frösamtal”. Vi möter medarbetaren i samtal i vardagen, där vi lyfter vad som utvecklats sedan sist & ser över nya mål att arbeta mot. Dessa Frösamtal kombineras med praktiska coaching pass på salongsgolvet. Teknikträningar, modell arbete, kundbemötande & team building.

När medarbetaren har fått ett fästa i verksamheten, är det dax att växa vidare i Planteringsamtalen. Är ser vi över medarbetarens livs mål med yreka, hur ser familj situationen ut, vad värdesätter medarbetaren hos oss. Målet här är att få medarbetaren att växa sig stark & trygg i verksamheten. Finna sin plats, hitta nya utvecklande ansvarsområden.

Vårt mål att att skapa känslan av att vi alla arbetar på en salong med 5 olika avdelningar. Att det sedan är upp till 13 mil mellan vissa avdelningar, ska inte vara ngt hinder. Vi värnar om att medarbetarna under några år ska arbeta på mer en en salong. För att när medarbetaren kommer in i familjelivet, mer fokusera på en salong. Denna medarbetaren har nu så mycket bra erfarenhet & känsla i för företaget, så hen kan nu börja fasas in i bredare ansvarsområden på sin salong.

Med våra värdegrunder ” Kunskap – Envishet – Nyfikenhet ” arbetar vi aktivt för att se en människa i varje kund & medarbetare.
Med ordet hållbarhet, förstärker vi värdet i våra värderingar.

Kunskapen ska ge ett hållbart resultat. Vi arbetar med att få kunderna att komma mer sällan till oss på salongen. Detta får att stärka vårt rykte om oss,att ha god hantverkskunskap, som ger hållbarare resultat än kunden förväntar sig.

Med engagemang som skapar att långt förhållande med kunder & medarbetare. Där VI- känslan bygger på hållbara relationer med enegngemang.
Nyfikenheten hos oss, gör att vi behåller lekfullheten och att allt är möjligt.

Hållbarhet finns även i vårt val av produkter, som är Grön salong märkta där ett stort antal produkter har över 70 % ekologiskt innehåll. Vi arbetar med ett stort sortiment av veganska produkter tillsammans med naturliga vegetabiliska oljor som blandar i de kemiska behandlingarna. För en friskare hår & hud. Vi väljer produkter som inte belastar miljön eller ger några beläggningar på hår & hud.  Se länk http://www.gronsalongsverige.se/ingredienser/

19 – Gunilla Bergfeldt

Vi vissnar om vi inte är tillsammans” Hur kommer det sig att man väljer att anställa sina frisörer och låter dem ambulera runt på de fem olika frisörsalongerna och dessutom ge dem eget ansvar för sina årsarbetsscheman?

Hör den energiska och tankerika frisören och ägaren Gunilla Bergfeldt, från Bergfeldts frisörer, som år 2015 fick utmärkelserna Årets Hårologisalong i Sverige och Årets Frisörföretag i Sverige. Gunilla driver inte bara salonger, utan hon föreläser och utbildar även kollegor runt om i världen.

LYSSNA ONLINE

”We bring life to your lifestyle”

MÅL:

Vårt övergripande mål är att bygga upp våra 5 salonger till 5 flaggskepp i sin respektive region. På vår resa tar vi hjälp av:

  • Medarbetarna

  • Kunderna

  • Företagsutveckling genom vår egen & andra branscher
  • Aktivt styrelsearbete där vi plockar in spjutkompetens genom rådgungning & coachning.