Intercoiffure Mondial

en Internationell Frisörorganisation.

Greger & Gunilla är två av cirka 60 st svenska frisörer som är invalda i den internationella frisörorganisationen Intercoiffure mondial. Gunilla är en del av styrelsen som vice art director. Där hon ansvar för utveckling av ungdomsgruppen Fondation Guillaume.

Gunilla är även en av 15 frisörer världen över som är med i Fondation Guillaume internationella fashion team som arbetar med internationella event för juniorer världen över.

Närmaste projekt är arbetet inför premiären av de svenska juniorernas årliga kollektion MASK, som presenteras på den Nordiska Kongressen i februari 2018.

Följ oss gärna på Facebook:
Fondation Guillaume
Intercoiffure Sverige 

Trendskaparen

Vår senaste internationella träff under världskongressen i Japan

Fondation Guillaume

Vår senaste internationella träff under världskongressen i Japan

BF KOM PÅ 3:E PLATS

Intercoiffures fototävling 2017

ICD-medlemmar: Greger Bergfeldt och Gunilla Bergfeldt Sunesson
Tredjeplatsen i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017 tilldelades Bergfeldts Frisörer, som drivs av Greger och Gunilla. När beskedet om placeringen kommer är de på semester men får en glad nyhet att ta med sig tillbaka till salongen inför hösten.

– Det här var ju jättekul! utropar Gunilla. Vi är ju inte alls vana vid fototävlingar, det är något helt nytt och det gör det ju extra roligt när resultatet uppskattas. I år gjorde vi Bergfeldts frisörer det som ett klassiskt grupparbete på 80-talet där de från salongen som ville fick vara med och kravlöst bolla idéer.

Fokus på klipp
Temat för årets tävling var ”klipp- och färgtekniker”och gänget hos Bergfelts Frisörervalde att lägga fokus just på klippningen.Färgerna och texturen fick därför ta ett steg tillbaka.

– Vi ville förmedla en positiv känsla och skapa ett uttryck för glädje. Bilden vi valde har en lekfullhet som vi alla tyckte om.

Lek med kameran
För att skapa bilden var de fyra frisörer med olika erfarenhet som lekte fram resultatet. Just att ha olika erfarenheter beskriver Gunilla som positivt för gruppdynamiken.

– Det ger en härlig teamkänsla att vara med i en fototävling och det kittlar kreativiteten att jobba utifrån en bild. Helheten blir ju bara från en sida, vilket är annorlunda från arbetet i salongen eller vid en visning. Här har vi lekt med olika ljus, miljöer och rörelser. Tack vare kameran får man svar direkt, på om tanken i den kreativa leken var rätt.

Läs mer

SAMARBETE

SAMARBETE