Om oss

Gunilla och Greger Bergfeldt arbetar över stora delar av världen och under de senaste åren har de startat salonger även i Kalmar, Karlskrona, Växjö och Alstermo. Grunden finns dock i Älghult och nu har salongen där renoverats och fått en rejäl uppfräschning.

Bergfeldts Frisörer, som idag drivs i tredje generationen, har alltid satt håret främst. Det är 82 år sedan mormor Aina och morfar Helmer startade frisersalong i Älghult och 1984 tog dottern Lena Bergfeldt över salongen, som då flyttats till Älghult. Idag drivs salongen av barnbarnen Gunilla och Greger Bergfeldt och är det något som löper som en röd tråd genom generationerna är det passionen för hår och den okuvliga viljan att ständigt vidareutveckla sig. Här verkar ingenting vara omöjligt.

Lena Bergfeldt, som idag är 75 år, arbetar fortfarande.

-Det är så himla roligt att jobba och att få plocka fram kundens personlighet och stil, säger Lena, som tror att hennes driv och passion har ärvts från Aina.
-Jag minns att mamma och jag redan på 1960-talet åkte på vidareutbildning inom permanent och färg två veckor per år i Stockholm, vilket på den tiden var mycket ovanligt för en salong på landsbygden, berättar Lena, som också var bland de första som utbildade sig inom Hårologi i Sverige och började använda deras miljövänliga produkter på salongen.

Det är väl ingen tvekan om att Lena Bergfeldt fört passionen vidare även till sina barn. Både Greger och Gunilla utbildade sig till frisörer och idag är salongsnamnet känt över stora delar av världen.

Greger har utbildat frisörlärare och frisörer inom Pivot Point och Gunilla är konsulent för Hårologi och Pivot Point, sitter som vice art director i den internationella frisörorganisationen Intercoiffure, ICD samt vidareutbildar Sveriges examinatorer som bedömer morgondagens frisörer.

Både Greger och Gunilla håller föredrag och utbildningar samt sitter som examinatorer för Sveriges Frisörföretagare. Bergfeldts Frisörer medverkar dessutom ofta på visningar och mässor, kundkvällar och evenemang. Deras driv, kunskap och noggranna arbete har resulterat i en rad utmärkelser. Bara under det senaste åren har de blivit prisade som Årets Hårologisalong i Sverige, Årets Frisörföretag i Sverige, Årets Företagare i Uppvidinge kommun, Årets Hantverkare i Kalmar region och till Årets mest företagsamma kronobergare 2016.